Schaijk is een klein maar zeer actief dorp gelegen aan het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Het ligt tussen Oss, Uden en Grave, of als je iets verder kijkt, tussen Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Door de A50 en A59 die een afslag naar Schaijk is ons dorp prima bereikbaar vanuit die steden. Vanuit het zuiden en westen kom je al door het groen gereden voor je in het centrum bent.

Door die prachtige groene ligging is er vanalles te doen in en om Schaijk en dan met name rondom de Maashorst. Wie dus naar Schaijk komt hoeft niet bang te zijn om zich te vervelen.

www.natuurlijkschaijk.nl (mooie verhalen over Schaijkse initiatieven)
www.schaijkeenwerelddorp.nl (oude site, maar geeft nog wel een aardige indruk van de levendigheid van het dorp)

Twee grote supermarkten en vele grote specialiteiten zaken openen hun deuren zodat je lekker even kunt winkelen: Er zijn meerdere (baby)kleding-, en schoenzaken, interieur-, en slaapkamer winkels, en meerdere bloemisten.

Je zit zo midden in de natuur van De Maashorst in het zuiden of van Herperduin aan de noordkant. Wilde pony’s en ossen lopen er rond en er ligt meer dan 100km aan mountainbike paden. Kun je nagaan hoeveel er gefietst en gewandeld kan worden in deze mooie omgeving…

www.bezoekdemaashorst.nl voor rijke informatie over dit natuurgebied